Om Australien 2

Australienarna är verkligen ett trevligt folk och de är oftast mycket hälpsamma. Med tanke på att de just nu är världens fetaste folk så går det även mycket reklam på tv om bantningsprogram och vad som händer med hälsan om man är överviktig.

De har även reklam om hudcancer med tanke på att över Perth finns det största ozonhålet i världen. De är oftst väldigt bra på att smörja in sig, bättre än mig i alla fall, o de har med sig tält till stranden så att de kan få lite skugga. Men det är faktiskt ine så jättemånga Australienare på stranden. De två jag känner är knappt aldrig där....konstigt.

Australienare ÄLSKAR sin kyckling. Det känns som om de har kyckling smak på allt. Det konstigaste var nog o se kycklingsmak på chips o när de äter pommes har de på kycklingsalt o vinäger =) sjukt konstigt!

Nu har jag även fått en förklaring till varför det är så många asiater här. Antalet universitets platser de har i sina länder är samma antal vi har i Sverige. Så konkurransen är lite högre för att komma in i deras länder. I stället så åker de som har råd utomlands, till exempelvis Australien som ligger nära =)

De flesta australienare som pluggar läser även dubble major, vilket betyder att de tar en dubbel magisterexamen. Anledningen är tydligen att runt 20-30% av alla australienare går på universitetet så för att kunna vara konkurenskraftig på arbetsmarknaden måste man i stort  sett ha en dubbelexamen.

Om Australien

Jag har kommit fram till att jag vill leja en jägare som skjuter ihjäl alla fåglar som väcker mig på mornarna!

Först och främst har vi alla förbannade kråkor. Det är ju inte så att de kraxar som i Sverige nej nej utan här låter de som kåta katter. Jag är helt allvarlig de låter verkligen som det o det låter inte vackert. Det var rätt kul när vi kom hit och hörde dem för första gången och trodde att hela campus kryllade av kåta katter =)

Sen är det papegojorna som kastar kottar på oss. De låter mest på kvällarna o har inte väckt oss så mycket så de kan få vara i fred.

Men nu den senaste veckan har jag blivit störd av små papegojor, undelater eller vad de nu är. Små o färggranna är de i alla fall o högljudda. Undrar om de har parningsperiod nu, för tidigare har man knappt sett dem och nu är de överallt.

Det spelar ingen roll om man stänger fönsterna för husen är så dåligt isolerat (om det ens är isolerat) så det hörs igenom. Men förhoppningsvis så slutar de väl snart och det går tillbaka till att bara bli väckt av kråkorna :o)

Stranden idag =)

Jag tror att det blir en sväng till stranden idag, om vädret tillåter det (har inte titat ut än) men först blir det en sväng till skolan o ett seminarie i Microekonomi B. Nu kan jag inte förstå varför jag valde den här kursen, jag tycker verkligen inte om Micro. Men men jag måste ju läsa två nationalekonomi kurser till så då var det ju bara att välja två när jag var här.

Just det, kom på en sak jag glömt att skriva. På vårt första sem i HRM skulle vi berätta lite om oss själva samt pricka ut vårt hemland på kartan. Jag vet att amerikanarna kan ha svårt att pricka ut vart USA ligger men det är inget mot asiaterna. Först var det en tjej som kom från Vietnam, hon prickade ut Hong Kong. En kille från Singapore ville ha hjälp med att pricka ut vart hans land låg men han gav upp nånstans i Indonesien, men han var iaf i rätt världsdel. Det värsta hade inte hänt än, en kinesisk tjej skulle peka ut vart hon bodde i Kina. Hon gjorde ett X i mitten av Sahara öknen i Afrika. Karro o jag var helt mållösa medan en del började skratta. Tyckte så synd om henne, hon hade verkligen ingen aning om att hon hade gjort fel. Så, hennes kompis fick komma o hjälpa henne o kryssa rätt. Men man borde ju ändå veta i vilken världsdel man bor i!!!!!

Det blir nog en lugn kväll ikväll, men imorn ska vi på examensparty. Olivia, vår australiensiska granne tar sin examen o vi har blivit bjudna till hennes efterfest =)

Nu måste jag börja göra mig iordning för skolan.

Vad saknar jag?

Jag saknar svenskt KAFFE!!!! Här är det bara blaskig cappuccino som gäller med masssor med mjölk i. För att det ska bli drickbart måste man ta en dubbelespresso i. Jag saknar vanligt kaffe med mjölk, tom med skolans brända kaffe.

Jag saknar svenskt fikabröd till kaffet. Här går det inte att äta. Bullarna har varit inne i ugnen på tok för lite, känns halvråa sen är det russin i...blä! för att till sist bli toppade med massor med glasyr. Inga vanliga vetebullar eller wienerbröd här heller.

Jag saknar svensk PIZZA!!!! Visst snabbmaten är billig här men inget slår en pizza på Papillon med oxfilé o bearneisesås o massor med PIZZASALLAD. Förstår inte hur man kan klara sig att inte ha pizzasallad till pizzan. Det hör ju ihop. Här är det typ bara panpizzor, amerikanska med tjock botten o lite smaklösa.

Jag saknar Schlagermusik på dansgolvet!!!!!

Så egentligen går det ingen nöd på mig =) Lingonsylt har vi tack vare att IKEA inte ligger så långt borta.

Mamma o pappa kommer ju snart så då saknar man inte dem så mycket :o)

Nu ska vi gå o köpa lite alkohol för ikväll blir det Air Guitar på The Tav. Bättre än karaoke iaf =)


Fruktansvärd träningsvärk o äntligen utgång

Vi har blivit duktiga här o börjat träna för fullt. Karro o jag kör pass på gymmet här på campus, det är precis nybyggt så därför riktigt fräscht. Igår körde vi Body Pump första gången här, o det är väldigt skönt att det är samma pass som i sverige så att man förstår någolunda vad de menar. Det roligaste var nog ändå när "Now you're gone" spelades för helt plötsligt skrek ledaren "Are you ready?!" hahaha. Men bra träning är det, o varken jag eller Karro kune knappt gå när vi gick därifrån.

När vi kom hem igen fick vi reda på att alla skulle ut ikväll, jag svor inte lite. Om jag hade vetat det hade jag inte lastat på så mycket vikt på benen o kört helt slut på mig själv. Men det var bara att bita ihop o ta lågskor istället för pumpsen. Vi tog taxi in till stan runt halv elva till en klubb som heter The Deen. Helt ok ställe men det var skanky underklädesmodeller som  som drog ner betyget lite.

Idag mår jag inte bra i musklerna med tanke på så mycket vi dansade igår =) hoppas att det går över snart men än så länge får jag nöja mig med att gå som en gammal tant o falla när jag sätter mig ner :o)

Se om jag kan få lite bilder från igår också, själv tog jag inte med kameran.


Uppdatering

Det var visst ett tag sen jag skrev o det har faktiskt hänt lite saker.

Det var toga-party förra onsdagen på the Tav, riktigt roligt o många som hade klätt ut sig. Vi "stood-out" med våra vita togor =) alla andra hade riktigt färggranna kreationer.

Förra fredagen var jag o Mange i Fremantle o letade boende till mamma o pappa. Hittade till exempel många hostels som inte fanns med på hostels.com. När vi hade letat klart gick vi till The Little Creatures, ett bryggeri samt restaurang i ett. Man ser arbetarna jobba samtidigt som man sitter o äter. De är kända för deras pizzor så vi tog varsin, men så goda tycker jag inte att de var. Inte som svenska pizzor.

På  lördagen var vi o såg på Australiensisk fotboll, som är en blandning av rugby o Amerikansk fotboll. Men de har inga skydd. Riktigt kul var det också =) det var Fremantle mot West Coast (Perth) o det var en träningsmatch / insamlingsmatch till offrena i skogsbränderna. Arenan Subiaco oval låg i förorten Subiaco, därav namnet =) tog uppemot 40 000 åskådare vilket är rätt lite för att vara i Australien :P

       

På söndagen blev det en sväng till en wildlife park utanför Perth. Vi fick se får bli klippta, mata kängurus, klappa en koala o en wombat =) höjdpunkten tycker jag var att mata känguruna, man gick in i en stor inhängnad där de gick "fria", runt 100 stycken kanske eller om det är att ta i. Så det var bara att ta en näve med mat o börja mata, hade 5 stycken runt mig som mest som ville ha mat =)

              


         

Så det har varit en busy helg om man säger så =)

I måndags blev det en sväng till Fremantle igen. Det var dags att boka hostel till päronen. Det blev Pirates Backpackers o de fick rum bredvid varandra. Har även fått reda på att det ligger en strand i Fremantle så det är bara att ta gratisbussen till nån hållplats o sen gå i fem minuter så är man där. Det är tydligen en strand som inte är så turistig, inte för att jag tycker att nån strand här är turistig, men att det även finns ett eller flera cafeer nära stranden.

Hade tänkt att åka till stranden idag o igår men det har varit mulet o kladdigt. Förhoppningsvis kan vi åka dit i helgen ist. Ska även försöka ta oss till en nattklubb i stan ihelgen också. Saknar att dansa loss en hel kväll =)

Fremantle

Idag har vi sprungit runt hela Fremantle för att leta boende till mamma o pappa. Har kommit fram till att Fremantle är så mycket bättre att bo i än i norra delarna av centrum.

Så mamma, pappa o angelica. här kommer lite bilder.

       
Tre kort från hostelet, det sista i raden är från baksidan över rummen.

    

Manges kamera ville inte öppna sig helt. Men det finns fler bilder under ett tidigare inlägg, när vi var på stranden första gången. 


Kom på en sak, kolla hellre på Google Earth än googlemaps.com som jag skrev i mailet, om jag har installerat Google Earth på pappas dator jag kommer inte ihåg. Om det är installerat finns det en ikon på skrivbordet som heter Google Earth. På google earth finns det bilder och ni kan se lite mer hur det ser ut.

Om jag INTE har installerat det gå in på google.se o sök efter Google Earth. Det är bara att klicka på en av de översta länkarna och ladda ner det. Men jag har för mig om att jag har gjort det.

Ni kan även söka på endast google.com och söka efter Fremantle och trycka på bilder uppe i vänstra hörnet av fönstret. Så kommer det upp massor med bilder andra har tagit.

Hoppas att det här hjälper lite.

Under tiden jag har lagt upp bilder har ny info kommit. Sundancer resort som vi hoppades på blir det inte. Det är tydligen ett högljutt ungdomshostel och de som verkar ha haft roligast är de som festar hela tiden.

Det andra har fått blandade betyg. Börjar bli lite orolig att jag ska hitta ett hostel som är bra till er. De flesta är ungdoms hostel men kan ha äldre människor med. Men standarden är "hotel standard" som vi bodde på i Prag. Det är inte tagel i madrasserna men det är slitet o oftast delat badrum. Så det är inte högstandard på rummen.

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/The-Pirates-Backpackers-Fremantle/Fremantle/1914

Det är en länk där det finns bilder på Pirates Backpackers. Bilden nedanför är från den länken o är en bild på dubbelrummet. Det är en dubbelsäng men med en extrasäng ovanpå.


Uppdatering

Det var visst ett tag sen jag uppdaterade men så mycket har inte hänt. Förra onsdagen kom vi äntligen till the Tav, har tänkt att gå dit flera gånger men det har inte blivit så.

The Tav är skolpuben som är öppen till ca 23-24 på onsdagar. De har jämt sagt att man måste vara dör tidigt så vi var där kl 19 ung, men det var knappt något folk där alls. Som tur är, är ju vi så så roliga så vi hade a blast ändå =) det ända som var oroväckande med onsdagen var att det regnade. För första gången sen vi kom hit börjar oron att det inte kommer att vara så varmt komma....även om det var över 25 grader :-P På kvällen hade jag även på mig jeans för första gången sen jag kom hit, så min "så lite kläder som möjligt" filosofi fick sig en törn. Det har ju varit så varmt har att alla kläder har känts som vinterkläder även om man har haft på sig ett tunt linne o shorts.

             
En regnig vy från dörren    En kanna öl kostar             Äcklig gratis korv
                                               10 dollar =)



         
Karro inne i en                    Mange kan inte vara
disussion =)                        seriös som vanligt =)


Efter att ha sett korten märkte vi att det inte ser ut som om vi har fått nån färg o så kan det ju inte vara så i lördagsblev det en sväng till stranden, den tredje i raden nämligen Scarborough Beach. När vi kom dit så höll de på att tävla i nånting, tror att det var livräddare från hela Australien som tävlade i både kanot, paddla surfbräda o simma med boj efter sig. Scarborough är surfstranden nr 1 o det är där man kan ta surflektioner, men jag saknar fortfarande turiststranden där man kan åka efter banan osv men fint var det iaf =)

        

Det roligaste hände också på stranden det började regna men det var inte mörkt moln i närheten o solen sken. Ibland är naturen bra rolig =)

I lördags kväll blev det fest igen, vi klädde upp oss för en gångs skull o skulle för första gången kolla in nattlivet i Perth. Den planen sprack, istället hamnade vi på födelsedagsfest här i the Village =) förhoppningsvis kommer vi ut nästa helg, ta i trä.


Jag i min fina nya klänning =)

Nu måste jag läsa lite inför seminarierna imorn.

RSS 2.0