Snabbt inlagg fran Singapore

Ar nu pa Singapores flygplats. Allt har gatt bra an sa lange, men kan fortfarande inte forsta att vi ar pa vag hem. Det kommer jag nog inte forsta forran va landar pa Arlanda.

Nasta flygning ar pa hela 13,5 timmar men vi flyger ju under natten sa man kanske kan sova bort ett par timmar. Under flygningen hit hade vi inte raknat med nagon mat men det fick vi. Sa vi ar fortfarande matta o belatna, hade da pengar over att kunna kopa lite godis i Darwin.

Det ar nog vad vi ska gora nu, sitta o softa o ata lite godis innan planet avgar.

See ya in Sweden!!!!

Bara 4 dagar kvar?

Det känns jätteskumt att vi bara har 4 dagar kvar i Australien. Så vad har vi gort den senaste tiden.

Måndag till fredag förra veckan var vi på Magnetic Island.

Det hela började med att min väska gick sönder, jättekul. Det ena hjulet fick för sig att det inte ville vara med i gamet längre o kollapsade mitt under vår promenad till färjan. Men det har löst sig ändå, än så länge har jag inte slitit upp ett hål än på undersidan o vi behöver inte gå så mycket längre. Men en sak är säker, den väskan ska jag hoppa sönder så fort jag kommer hem!

Magnetic Island bjöd på sorkling, solning, mycket gående, men jag har även fått hålla en koala, ödla, krokodil, kakadua o tro det eller ej jag lyckades hålla en pytonorm också. Är riktigt stolt över mig själv. Vi gick  även en bushwalk där vi fick se vilda koalor, bland annat en mamma med sin lilla bebis.

Nu är vi då nåt vårt slutmål! Cairns. Här är det underbart, varmt o skönt, Ska snart gå o lägga oss vid lagunen o sola lite för solen har bestämt sig för att titta fram.

Här har vi också gjort en hel del. I söndags åkte vi på en 2 dagar 1 natts tur till Cape Tribulation, et regnskogsområde. På vägen dit fick vi se vilda krokodiler bland annat en hane på 4,5 meter. När vi kom dit såg vi en stor ödla, Lace Monitor, på ung en meter. Ser ut som en liten varan ung. När vi gick ner till stranden såg vi en orm. Så jag var inte överförtjust av vad det här stället hade att erbjuda. Aldrig i livet att jag skulle gå omkring där själv =)

Kvällen där bjöd på en nightwalk i regnskogen. Det var kolsvart o vi hade bara stora ficklampor som guidade oss. Tyvärr är det inte många djur som är aktiva under vintern här, men vi fick ändå se ett par möss o draködlor. Den här ödlan vi såg finns tydligen bara i Daintree området.

Hela den här trippen hade varit perfekt om det inte hade varit för motorcykel olyckan på vägen tillbaka. En dirtbike hamnade på felsida av vägen o körde in i oss. Lyckligtvis hade han tur o bröt nog "bara" lårbenet. Det som var tråkigt för oss var att vi fick vänta 2,5-3 timmar innan en annan buss kom o hämta oss. Så vi missade en del av trippen.

Imorn ska vi ut till Stora Barriärrevet o snorkla. Det är vår sista tripp här innan vi åker hem. Som vi gör på lördag, känns lite konstigt.

Nu blir det stranden, hoppas att jag hinner skriva en gång till innan vi åker hem annars så blir nästa uppdatering i Sverige!!! Weee!!




Från ett paradis till ett annat

Här kommer ett litet smakprov på hur vi har det. Det är inte alls för att göra er avundsjuka =)





Bilderna är tagna när vi var på dagstur i Whitsundays. Det var helt underbart, vill verkligen åka tillbaka hit o segla runt öarna som de flesta gör här.

Imorn åker vi viadre till nästa paradisö, nämligen Magnetic Island som ligger utanför Townsville. Men för att komma dit väntar 4 timmar i buss, vilket är en bagatell efter de 12,5 timmar vi spenderade för ett par dagar sen. På ön ska vi ta det lugnt, simma o snorkla men även på runt i nationalparken samt hålla en koala =)

Vet inte om de har internet uppkoppling där annars så blir det uppdatering när vi kommer till Cairns ist. Bara två veckor kvar nu tills vi är på svensk mark!

Hervey Bay o Faser Island

Nu har vi tagit oss lite mer norr ut, nämligen till Hervey Bay. Vi kom hit i måndags kväll vid 20.30 efter att ha suttit på en buss sen tolv. Efter att ha kommit fram till hostelet blev det lite mat o en snabb dusch innan det blev sängdags. För dagen efter skulle vi till Fraser Island o bussen skulle hämta upp oss 7.20.

Vi åkte på en dagstur till Fraser men nu i efterhand borde man nog ha stannat en natt där för vi hann inte se allt o de stressade igenom en hel del också. Tyvärr var inte vädret det bästa heller så vi fick nog inte se Fraser från dess bästa sidor, men som tur var kom solen fram ett tag precis när vi skulle bada i Lake McKensie.

För de som inte vet så är Fraser Island världens största sandö, ungefär 125 km lång o 20 km bred. De enda fordonen som får komma ut på ön är fyrhjulsdrivna med tanke på att vägarna bara är av fin sand. På ön finns det både regnskog o strand. Den längsta stranden fungerar även som highway där bilarna får köra i 80 km/h. Det var en upplevelse i sig att se ön o jag kan förstå varför det är ett måste, speciellt när vi kom upp till Lake McKensie.

Ikväll åker vi vidare upp till Airlie Beach o Whitsundays. Hoppas att det är lite varmare där än det är här. Bussen avgår 20.50, så den här dagen har gått väldigt långsamt som tur är det bara 4 timmar kvar nu =) Sen kommer vi fram 9.30 imorn bitti, en lång resa till med andra ord. Stödstrumporna får åka fram innan vi flyger =)

I Airlie Beach ska vi stanna i 4 nätter. Ska hitta billiga båtturer ut till öarna där har vi tänkt. Måste ju besöka Whitehaven beach, rankad 1a på listen över de vackraste stränderna i världen =)

Se om jag hinner skriva nåt när vi är där men det tror jag, den 13e åker vi i alla fall vidare till Townsville o Magnetic Island. Där ska vi ligga på stranden men även få hålla en koala, det du mamma =)

Sista dagarna i Surfers

Uppdaterningarna är nog lite röriga men jag kommer jämt på i sista sekund innan batteriet dör att jag borde uppdatera.

Här i Surfers tar vi det lugnt kanske lite för lugnt, men jag har fått världens förkylning så jag har kommit fram till att jag borde kurera mig så att jag är frisk till resten av resan.

Igår var vi på valsafari, följde 3 knölvalar en bit o de hoppade ur vattnet o höll på. Det var riktigt coolt. Sa se om jag kan lägga upp några bilder. Tyvärr så får båtarna enligt lag inte komma närmare än 100 meter på grund av säkerhetsrisk.

På måndag åker vi vidare som sagt. Vi kommer fara runt en del tills vi kommer fram till Cairns den 17e juli, vet inte om det kommer att bli så mycket med uppdateringar, men jag ska försöka.

Surfers Paradise

Nu är vi i Surfers o det är varmare här än i Sydney så vi kan ligga lite på stranden. Vi bor på ett riktigt fint hostel i ett dorm med 4 andra o det har funkat jättebra.

Surfers paradise är en stad som ligger lite söder om Brisbane o Brisbane ligger ca 90 mil norr om Sydney på östkusten.

Vi stannar här till måndag då drar vi upp till Hervey bay för att sen åka på en tripp till Fraser Island.

På onsdag åker vi vidare upp till Airlie Beach o stannar där i 4 nättter..

Kommer inte att bli så många uppdateringar då vi inte har tillgång till internet så ofta. Sitter på donken just nu o surfar o det finns inget eluttag så kan inte sitta här längre perioder.

RSS 2.0