Sydney i bilder

    
Så här såg det ut rätt ofta när vi gick genom staden. Lonely Planet i högsta hugg.

     
Glassigt shoppingcenter

     
Porten till Chinatown

         
På väg till Manly Beach och bild över Manly


    
Paddington Markets

 
Harbour Bridge
         
Jag tyckte inte om höjden på Harbour Bridge, men det gjorde Magnus

Utsikt över Sydney

Sista kvällen i Sydney

Trodde verkligen att jag skulle hinna uppdatera mycket mer när vi var här i Sydney men det blev det inte o inga bilder heller blev uppladdade. Kanske ikväll om jag får bilderna snart av Mange. Har många fina på Operahuset o Harbour bridge.

Så vad har vi gjort de här dagarna. Jo, vi har gått o gått o gått lite mer. Eftersom vi har gått så mycket räcker det att vi går 500 meter o jag har lika ont i fötterna som om vi hade gått i flera timmar.

Vi har sett Operahuset från alla vinklar som går tror jag =) tom från vattnet då vi tog färjan ut till Manly beach. Vi har varit uppe o gått på Harbour bridge. Lite väl högt var det för min smak, o mamma, det är är knappt så att jag tror att du skulle klara det =) Annars så har vi gått runt stan, varit på marknader. Vi har även varit på två museum =) jag tror att det ena var deras naturhistoriska museum, med skelett o dinosaurierskelett. Idag blev det en tur till Darling harbour o en fika innan vi åkte tillbaka o tvättade o åt lunch.

Imorn bär det som sagt av till Surfers Paradise där vi ska spendera 5 nätter. Där kommer vi förhoppningsvis att besöka Movieworld och/eller Australian Zoo.

Det här kanske var en dålig beskrivning av vad vi har gjort men det är så mycket vi har sett de här dagarna och det är svårt att beskriva det kortfattat. Men jag fick bilderna nu av Mange så jag lägger upp dem i ett nytt inlägg.

Sydney!

Nu har vi äntligen börjat vår resa o är framme i Sydney. Resan gick nästen för smidigt hit. Luke lämnade av oss på flygplatsen, min väska vägde 22,5 kilo :o) väntade mindre än en timma på flyget. Från att vi kom fram, fick väskorna, gick på tåget, bytte tåg, tills vi checkade in tog nog 30-40 min. Det enda jobbiga med resan var turbulensen. Det var sjukt mycket 20 min i resan, hela planet bara skakade. Jag var riktigt rädd speciellt efter alla flygolyckor som har varit den senaste tiden. Mange satt bredvid mig o tyckte nog mest att jag var töntig.

Idag har vi gått en hel del. Fick höra av Luke att det var låååångt att gå in till stan, det tog 10 min. Så vi bor riktigt centralt. Vårt knarkkvarter är inte direkt nåt sånt. Det är mysigt o påminner lite om Gbg, vi har till o med utsikt över några av skyskraporna inne i stan. Tillbaka till idag, vi gick till Operahuset, och sen vidare in till stan, var ute i ung 5 timmar o det kändes i benen.

Bilder blir det när vi orkar lägga upp dem på datorn.

Det blev en snabb update men kommer nog mer imorn.

12 timmar kvar till avgång.

Imorn vid den här tiden sitter vi på vårt hostelrum i Sydney. Känns lite konstigt att vi ska lämna Perth, det har ju ändå varit vårt hem de senaste månaderna. Men jag tror att vi har packat ihop dte mesta, min väska väger inte mer än 23 kilo =) blev förvånad själv när jag vägde den. Har slängt en hel del saker också. Så tyvärr kommer det inte direkt bli nåt shoppande i Sydney, är lite sur för de har tydligen den bästa rean just nu på hela året. Får se kanske byter ut nåt plagg mot ett annat =)

Vi har redan sagt hejdå till de flesta. Oliva skulle iväg i ett par dagar så vi sa hejdå igår. Det var inte kul, kommer verkligen att sakna henne. Hon gav oss också ett jättefint album med massor med kort på vad vi har gjort under tiden här. Började faktiskt gråta när jag fick det, var så gulligt av henne. Det är inte lika svårt att säga hejdå till de andra. Många av de andra vi har träffat kommer ju ändå från Europa så förhoppningsvis ska vi träffa dem i höst. Anne har satt ett datum, 26 oktober o jag o Mange ska få vårt egna rum. Gratis boende med eget rum i centrala Paris tackar man inte nej till i första taget så det blir att börja spara när vi kommer hem.

En update med resan, det blir ingen Wicked Camper, det blev för många extra utgifter när vi skulle hyra den + att vi var tvungna att betala en handpenning, allt blev bara så klyddigt. Istället blir det buss, kan köpa busskort så man får åka så mycket man vill mellan Brisbane o Cairns under 45 dagar.

Kommer säkert att uppdatera snart igen, vi har nämligen gratis trådlöst internet på hostelet, undrar just hur bra det är =)

Vår resplan

Vår backpackning tripp är nu i stort sett färdig planerad. De 4,5 veckorna kommer att spenderas så här, med ett par undantag.

23 juni ca 10.30 flyget går till Sydney

23-30 juni - Sydney
Ska bo på ett hostel i Kings Cross som är känt för sina restauranger, caféer, turister, uteliv, men också för strippklubbar, drogkvarter och prostitution =)

30 Juni - flyger till Brisbane

30 - 4 Juni / juli - Sufers Paradise
Mitt i vintern, vill hellre upp till värmen, men kanske prova på lite surfing och Theme Parks.

4 - 11 Juli - Wicked Camper
Det stämmer, jag o Mange ska campa i en vecka. Ska köra upp till Whitsundays i en Campingvan. Det ska bli en upplevelse i sig. På vägen uppåt landet ska vi hinna med Australian Zoo och Fraser Island

11-(16) Juli -  Whitsundays
Slutdatumet är inte bestämt. Kanske vill stanna längre bland paradisöarna

(17) - 25 Juli -  Cairns

25 juli - FLYGER HEM!!!!!!!




Whitsundays
(källa google)

En lyckad midsommar

Gårdagen kunde inte ha gått mycket bättre, eller vädret hade gärna fått vara bra så vi hade kunnat sitta ute. Här var det storma igår, regn och blåst o runt 15 grader kallt. Nästan precis så det ska vara på midsommar.

Jag och Mange hade fixat mat och lite Swenglish snapsvisor. Det var inte det mysigaste stället vi var på men det dög, alla fick plats. Alla verkade tycka om maten, speciellt norrmännen =) Efter maten blev hade vi fixat lite lekar som till exempel vem som kunde äta ett godis snöre snabbast =)

         

         

         



Tack vare en bra midsommar så har hemlängtan minskat lite o jag ser fram emot resan.

Igår åkte också Karro tillbaka till Sverige. Kommer bli konstigt att det inte är nån som ringer en 3 gånger om dagen :o)

Det är över!!!

Nu är äntligen alla tentor över och semestern har börjat.

Börjar må lite bättre över backpackingen men bara lite, inte kul att behöva åka på semester o hålla koll på varenda peng. Men det ska vi klara =) kan bli ett äventyr  i sig =)

Imorn är det Midsommar =) jag o Mange har shoppat det mesta, iaf all IKEA mat o idag ska det sista inhandlas. Imorn ska det bli riktigt midsommar väder, regn o 16 grader. Så då kommer vi känna oss mer som hemma.

Ska planera det sista nu inför resan så kommer jag lägga upp hur det forhoppningsvis kommer att se ut =)

Det här är skrattretande

Den här kvällen har plugg varit på schemat, men vi har även börjat planera och kolla kostnader för backpackingen. Det är här allt skrattretande kommer.

Vi hade nog inte kunnat välja en sämre tidpunkt NÅNSIN att bakpacka. Kronan är helt åt helvete, förlorar nästan 4000 kr på att resa nu mot om vi hade rest innan skolan.

Inte nog med det så är Australien ett av de länderna som drabbats hårdast av Svininfluensan, så det skulle inte förvåna mig om vi måste sitta i karantän när vi kommer hem eller i värsta fall få det när vi bor på alla hostels.

För att spara pengar kommer det bli burk mat, Mange har redan börjat o köpt en ravioli på burk. Sen får det bli dorm rooms ist för privata dubbelrum. Men men det är ju bara 4,5 veckor vi ska vara borta o förhoppningsvis kommer upplevelserna underbara.

Blir bara lite uppgiven på varför allt måste hända när vi är här. O VARFÖR är vi inte med i EMU, om vi hade haft euron just nu hade det inte varit några problem, den ligger ju över 10 kr nu varför kan inte kronan hänga på?

Nehe, får väl gå tillbaka till sängen och läsa om mina indifference curves och drömma om att kronan har stigit :o)

Bara en tenta kvar

Yeayh....nu har jag precis kommit hem från sista tentan. Så skönt så skönt. Aldrig någonsin att jag kommer att skriva 4 tentor på samma gång igen. Men imorn blir det nya tag o plugga till den sista tentan som jag har på onsdag. Ska troligtvis en sväng till IKEA imorn också för att köpa sill etc till midsommar =)

Sålde precis bilen också =( kommer verkligen att sakna den och som tur är fick vi det vi ville ha för den. Förlorade "bara" 500 dollar, men det är bara runt 600 kr per person om man räknar på vad kursen ligger i nu mot då.

Ensam en lördagkväll

Då är 2/4 tentor avklarade och båda har gått het ok så det känns bra. För att fira att vi är halvvägs genim tentorna blev det party igår =)

Mange skulle till Rotto giår o plantera träd =) så det var tänkt att jag skulle vara själv en hel helg här. Men de missade färjan så han sov hemma igår också. Han följde dock inte med ut för att han skulle upp vid halv sex på morgonen därpå för att åka till Rottnest. Utgången blev jättelyckad, hade sjukt kul. Tråkigt att det här är nog den sista gången jag festade och träffade några. Karro åker hem på fredag så det kommer att bli konstigt att inte ha henne att ringa varje dag :P

Jag är ju såååå dålig på att ta kort. Tror att jag tog fem kort igår på förfesten men det var allt. Får helt enkelt komma underfund med att jag inte är en fyllefotograf. I och för sig så sköter de andra det väldigt väl på facebook. =)

Så nu sitter jag alldeles själv hemma en lördagkväll. Känns konstigt att vara själv när man är van vid att alltid ha Mange i närheten. Det tråkigaste blir nog att bli tvungen att sova själv, annars kan jag väl inte förneka att lite skönt är det. Har alltid varit en ensam människa som tycker om att ha lite tid för mig själv, men har med största säkerhet tröttnat på ensamheten tills imorn.


Första tentan avklarad

Efter att ha gjort en tenta mår jag genast mycket bättre. Om resten av tentorna är så här lätta så kommer det ju att gå galant =) Är inte så orolig över den jag har på fredag eller nästa måndag utan det är Micro B tentan jag fasar för. Jag är ju inte så duktig på micro o undrar varje gång jag börjar plugga varför jag ens valde kursen i första taget. Men men, jag måste ju läsa 4 nationalekonomi kurser o det här var en av de få jag hittade på lägre nivå.

Annars så händer det inte så mkt här. Det är därför jag är lite dålig på att uppdatera. På dagarna är det mest plugg o solning som gäller...fast idag har det regnat :( men nu verkar solen titta fram igen...kanske ska gå ut o sätta mig lite =)

Det blir också mycket träning. Måndag tisdag än så länge sen blir det nog Body Pump ikväll med...om de har fått rätt på musiken. De har varit tvungna att flytta alla klasser till en temporär sal för att inte störa de som sitter i "sporthallen" o skriver tenta. I måndags dog musiken när vi var på step o det är inte så kul att hoppa på bräda utan musik.

Just det, jag tröttnade på min snelugg förra veckan. Saxen åkte då fram o nu har jag tillbaka min vanliga framåt lugg igen =)

     ¨
Jättebra bilder, eller inte men tagna nu iaf =)

Nej, nu ska vi till Coles o handla lite o sen får det bli plugg under tiden jag solar


Äntligen sol och värme

Nu börjar jag få tillbaka lite färg igen efter att knappt ha solat sen mamma o pappa åkte hem. Det har inte blivit nån strand utan vi har suttit utanför vår dörr i solen och stekt. Det har varit riktigt skönt och det har även gått att plugga.

Igår såg vi på Gran Torino som grabbarna hade valt. Det var ju verkligen en grabbfilm eller inte...haha...stackarna hade valt ett drama. Jag kan varken säga att filmen var bra eller dålig, det var bara väldigt lite som hände.

Nu blir det dusch o sen lite mer plugg innan jag kommer hamna framför tvn.


Då har en vecka till gått

Den här veckan har gått riktigt snabbt. Mesta av tiden har gått åt till att plugga och träna men lite andra saker har vi också gjort.

I tisdags åkte vi ner till stan för att jag behöver ju som sagt förlänga mitt visum i 6 dagar. Det var tur att vi åkte dit istället för att skicka in papperna som hon i telefonen hade sagt till mig att göra. För att de papperna som hon sa att jag skulle ha med mig stämde inte alls. Det var i alla fall inga problem att förlänga visumet men det svider ändå att behöva betala 1500 kr för 6 dagar.

Jag tror att vi är uppe i rekord nu också på växlingsfronten. 6.30 var den ungefär uppe igår, det är en ökning med 1 kr sen vi kom hit. Tycker att Sverige ska skärpa sig så att vi får det lite biligare när vi ska resa om ett ar veckor =)

Onsdags bjöds det på hejdå fest till Abby som var tvungen att åka hem till Holland. Det var helt ok men folket var lite tråkiga så vi gick hem efter 2 glas vin =)

Igår var vi hemma hos Luke o Olivia o såg på Bride Wars =) killarna såg måttligt förtjusta ut under filmen men kan inte säga att jag brydde mig om det =) Filmen var en riktig Chickflick och det finns en chans att jag kommer att köpa den när jag kommer hem =) Vi gjorde även negerbollar o tog med oss till dem.

ikväll blir det favorit i repris fast killarna ska få välja film ikväll :D Ska även laga hemmagjord pizza med dem. Det är första och troligtvis enda gången vi kommer att göra det här. Ska bli så gott så. Blir säkert nåt glas vin till också =)

Mer ingående om helgens aktiviteter

I fredags var det som sagt avslutning på Tav. Hörde att det skulle vara vara kö tidigt så vi började förfesta runt 5 på fotbollsplanen. Det var riktigt trevligt. Runt 6-7 ville de första dgå men då hörde vi att det skulle vara minst 1,5 timmas kö för att komma in och aldrig i livet att jag står så länge i kö för nåt som bara är öppet till 11. Så vi satt kvar på planen ist. Istort sett alla som vi brukar festa med var där, så varför gå vidare? =)

    

På lördagen var det dags för River Cruise. Vi skulle träffas 5.30 så det var bara att göra sig i ordning tidigt den här dagen också. Dresscoden var informal-formal, dvs lite uppklätt. Det var kul att äntligen att få klä upp sig lite. Halv sex gick vi till office för att vänta på bussarna. De gick inte förrän vid 6 tydligen. 7 gick båten. Tror ni inte att baren är stängd då!!!!! 7.30 öppnar baren först. För de ville att vi skulle få i oss lite mat innan. Kändes som om man blev behandlad som en småunge som aldrig varit på fest tidigare. Det var rena turen att folk kom igång igen efter två timmar utan alkohol.

Tur var också att priserna i baren var ok, 18 dollar för en flaska vin o 7 dollar för en drink. Jag och Olivia började med att dela en flaska vin =) Efter ett par timmar på Swan var vi tillbaka i Perth kl 10 eller 22. Jag var fortfarande lite sliten från gårdagen o Mange också så det blev en tidig kväll som avslutades med Luke o Olivia på Domino's.

         

Mycket har hänt

Gud, vad dålig jag är på att uppdatera men mycket har hänt.

Det var fest fredag lördag sen filmkväll i söndags. Resten av dagarna har jag mest läst. Tentaplugget är i gång o första tentan är om en vecka.

Nu ska vi på hejdå fest för Abby som måste åka hem på grund av att hennes farmor/mormor inte mår så bra.

Lovar att komma med bättre uppdatering och bilder från helgen.

RSS 2.0