Födelsedagspresent

Jag glömde ju berätta att jag fick en fin present av Mange idag =) det blir ingen tripp till Pinnacles...det hinner vi inte med....istället fick jag en fin plånbok av honom =)



Visst är han snäll, min pojkvän =)

Vi var en sväng på South Beach i Freo idag också. Har inte varit så mycket sol på sistone men idag var det äntligen varmt. Or so we thought...på vägen dit säger Mange helt plötsligt: Vart är solen? Jag tittar upp och ser ett stort, tjockt molntäcke. Men vi hoppades att det skulle vara borta när vi kom fram till havet. För där brukar det ju aldrig vara molnigt...

På South Beach var det både molnigt och blåsigt. men vi gick en tur i alla fall innan vi tog bilen och åkte hem igen. Det hade hänt lite sen stormen var i helgen. Såg ut som om havet hade tagit en tugga av stranden.

    

Twilight hysteri och en tripp till stranden

Jahopp, jag försökte undvika det och kunde inte förstå varför all denna hysteri om Twilight filmen och böckerna. Men efter att ha sett filmen var jag fast. Med tanke på att jag kände att det det borde vara mer detaljer i böckerna hade jag ju inget val: Jag var helt enkelt tvungen att läsa böckerna. Så jag köpte första boken i söndags och jag är fast. Har kommit igenom halva boken och den är såååå bra. Stephanie Meyer skriver riktigt bra även om vissa meningar och ord är lite kontiga men det gör inget. Spänningen som finns mellan dem som man känner i filmer är inget mot boken =)

Så jag rekommenderar varmt att läsa quatrologin...haha....som jag kallar den =)



Kanske är dumt av mig att införskaffa två kilo böcker, men jag hoppas att det här är en serie jag kommer läsa om o om igen. Om jag tröttnar efter tredje kanske jag slänger dem efter hand...hahah...

Mera shopping :o)

Nu har vi kommit hem efter ännu en dag på Harbour Town. Hade inte tänkt att köpa nåt idag för att jag vill spara pengar till backpackingen. Men det blev visst lite ändå, måste säga att allt jag köpte gick på under 1000-lappen så jag tycker att jag ska få lite cred för det...haha...

Idag köpte jag,
en baddräkt (en bikini med streck i mitten), lila och fin från Billabong =)
två bastoppar, en svart och vit
ett par jeans, 180 kr ett kap eller hur?
en stickad tunika, grå
ett par solglasögon
och till sist dubbelsidig tejp man kan under klänningar så att den håller sig på plats



Den andra bilden är det jag köpte i lördags



Men nu får det räcka med shopping. Måste ju nästan slänga lite saker för att det inte ska bli övervikt på planet =)


Härlig helg trots regn

Helgen har varit lugn för en gångs skull. Ingen fest för oss.

I fredags tog vi det bara lugnt på kvällen. Hade först tänkt att gå på bio men vi blev för trötta. Gjorde faktiskt en sak jag aldrig gjort förut. Jag gick på två träningspass efter varandra. Först gick vi på Body Jam, men det var som att göra uppvärmning i en timma. Det ska vara som ett danspass, men danserna var verkligen inte bra och tränaren var off-beat rätt ofta. Jag ska inte säga att jag är bra själv på att dansa hahah men jag vet när en dans hänger ihop med takten eller inte. Så det blev att vi gick på Body Pump direkt efter också. Jag var visst lite tröttare än vad jag trodde från första passet men det gick =) har lite träningsvärk bara =)

I lördags åkte jag och Olivia och shoppade. Hörde att det skulle vara billig utförsäljning av designer kläder på ett ställe i Perth.....haha vad fel vi hade. Det var Röda Korset som hade utförsäljning så allt var Second hand. De hade lite designer men det var bara till auktion. Men folk var ändå galna. Man måste ha varit där för att se 1000 pers i en liten lokal roffa åt sig allt man ser för att hoppas på att nåt sitter bra. Det var galet. Jag och Olivia stannade inte längre än nödvändigt utan drog oss ner till stan för vanlig shoping. På vägen ner till stan kom hon på ett annat shopping center...med outlet =)

Så vi drog dit, det ligger nästan precis i stan och har i stort sett alla affärer som stan har men med mera rea =) så vi fick till slut shoppingen vi ville =) Jag köpte två sjalar, ett brett skärp och en Billabong klänning. Klänningen har jag gått och kollat på länge i affärerna och där var den på rea. Tjänade in 30 dollar på att köpa den där. Aldrig mera vanligt shopping center säger jag.

På kvällen var jag för trött för att göra nåt så vi stannade innne och tittade på film.

Idag har det också varit lugnt med en tripp till Freo bara. Har köpt första boken i Twilight serien, hoppas på att böckerna är lika bra som filmen. 

Fy vad dyrt!

Ringde precis till immigration för att få reda på vad jag behövde göra för att förlänga mitt visum i 6 dagar.

Behöver fylla i formulär och lämna in det till närmaste kontor. Så det är ju inte så farligt. MEN de vill ha 240 dollar för det!!! Det är helt sjukt vad de vill suga en på pengar. I och för sig så får jag väl skylla mig själv som bokade flygbiljett innan jag ansökte om visum.

Fredag med storm

Jag trodde att det jämt skulle vara sol här men nu går vi in på andra dagen med regn och blåst. Som tur är är det inte ihållande regn som det kan vara i Sverige utan här öppnar sig himlen och det vräker ner i 10 min och sen slutar det. Samma sak händer ung en timma senare. Fast nu är det nästan så att jag kan se solen igenom molnen....yeay...hoppas hoppas att solen kommer tillbaka snart.

Så på grund av det dåliga vädret blir det nog inte att vi gör så mycket idag. Kanske blir lite kortspel....men först skola och sen träning!

Hittade mammas och pappas kort på datorn från 2004-05 tror jag att det var. Det var kort som var på den stationära när jag tog över den. Blev lite nostalgisk när jag såg korten samt att jag längtar verkligen hem till svenska sommaren.

    

Jag saknar verkligen stugan, men alla fina minnen kommer alltid finnas kvar =)


Glad överraskning

När jag gick till skolan igår fick jag syn på dessa.



Inte varje dag men får se så fina papegojor. I vanliga fall får vi "stå ut med" svarta eller vita =)

Idag blir det nog The Tav igen. Det stänger om en vecka så det är bäst att passa på. Sen måste jag börja tentaplugga. Inte så kul att ha 4 tentor men det ska jag klara. Ska iväg och träna också, tror att det blir Body Pump. Hon skulle byta ut låtarna tills idag. Så jag hoppas att det är bättre än förra veckan.


Tisdag

Jag är fortfarande lite bitter över ESC men det börjar gå över =) Jag går omkring och sjunger på låten hela tiden. Den försvinner bara inte. Som sagt i helgen blev det bara Eurovision så det var rätt lugnt. Semifinalerna gick fredag och lördag.

På fredagen var jag och Magnus rätt trötta efter vår tripp till Rotto så vi gick hem efter Eurovision. lördagen var det tänkt att det skulle festas. Jag Mange och Karro började titta på ESC men sen hörde vi inget om nån förfest så vi satt hemma och festade själva till ABBA-the movie. Det var mycket trevligt. Haha...

Söndag skrev jag och var bitter =)

Igår var det skola igen, näst sista veckan med föreläsningar innan det är paus för tentaplugg. Passade på att träna också. Börjar bli lite duktig, tränar iaf 3 ggr i veckan nu.

Idag är det skola men passar på att tvätta lite innan jag går dit. Mange hjälper till såklart =)


What?!!!!!

Nu förstår jag ingenting?! Nån som kan hjälpa mig att förstå varför Norge vann?!!!!! What?!!!! Och varför det står på Aftonbladet att rätt låt vann?

Rätt låt vann verkligen inte. Jag börjar undra vad som har hänt med Sverige och Europa när jag är borta. Kollapsar hela ESC bara för att jag inte är hemma ett år =) Först röstar ni fram Malena och sen Norge. Jag kan inte mer än skaka på huvudet.

Det är ju kul att två nordiska bidrag kom etta och tvåa. Har väl inte hänt på år och dar... Och jag hade varit glad OM Norges bidrag var något att ha, men låten och texten var ju helt värdelös! Island ska man ju inte tala om...mer sockersött får man leta efter. Om hon bara hade haft en annan klänning och det inte var flygande delfiner i bakgrunden så kanske jag hade möjligtvis funderat på att rösta på henne.

I år hade jag inte mycket av en favorit, förutom Grekland som var lite mer av riktig schlager. Annars tyckte jag att temat var hemspråk. Sjunga en refräng på knagglig engelska och sen byta tll hemspråket. Helt ok gjort av Armenien i alla fall.

Sveriges insats...vad ska man säga? Jag tyckte faktiskt att Malena gjorde ett bra jobb och att hon förtjänade att komma högre upp än 21a plats. Men det kan ha varit lite för modernt för Europa...hahah...verkar som om en del länder är kvar på 90-talet.

Som ni märker är jag liiiiiiite bitter. Jag har väntat på den här dagen i ett helt år, inte varit ute på internet på hela dagen eftersom någon kan ha skrivit nåt om vinnaren. Men visst det är 15 år sen Norge vann och då med en fiollåt också. Det kanske Sverige ska satsa på nästa år, skicka folkmusik och folk klädda i Sverigedräkten. jag kan bara inte förstå vad folk ser i låten. ALLA i Europa kan ju inte tycka att den är såååå bra?

Heldag på Rottnest

Min uppdaterings strategi har inte gått så bra. Planen var ett inlägg om dagen, hmm, tror att det var en vecka sen sist jag bloggade. Till mitt försvar så har det inte hänt nånting. Vi lever vardagen det enda som har hänt är nog att vi har börjat planera vår reda till östkusten. Nu är biljetten bokad till Syndey och jag tror att det kommer att bli flyg till Brisbane också, för att spara lite tid.

Men igår gjorde vi faktiskt något. Vi åkte till Rottnest Island (Rotto på aus)!!! Efter att ha varit där ångrar jag att det inte blev av att mamma, pappa och Angelica följde med. Men mamma och Angelica ville inte cykla så då fanns det inte så mycket val =) Jag och Mange hyrde cyklar i alla fall. Ön är ca 1,5-2 mil lång ocj vi cyklade kanske en tredjedel av det. Det var det enda vi hann med. Vi prioriterade att stanna och snorkla lite på olika ställen. Förutom att vara en paradisö fanns det en gammal fästning samt en insjö som hade torkat och det var bara salt kvar.

         

         

         

Alla bilder ville inte komma upp men ni får en bild iaf om hur det ser ut.

Plugg plugg plugg

Jag är så trött på alla inlämningar, men nu är jag nästan klar med den sista. Ska kanske skriva lite till men ska låta det ligga tills imorn så får jag se om det behövs några ändringar.

Fick tillbaka min assignment från min inkompetenta lärare o jag vet inte...hon är heeeelt puckad. Jag har ingen aning om hur hon har rättat med fel är det. Jag o karro frågade vad vi hade fått avdrag på på innehållet o hon kunde inte svara på det. Det enda hon hade skrivit i arbetet var på ordval etc men ingenting på innehållet. Jag blir så trött, men det är bara att acceptera att det här är inte Jönköping. De är lite striktare här.

Jag vet att det är lite dåligt med bilder men jag är dålig som vanligt på att ta bilder samt att det är inte så mkt som har hänt. Har ju pluggat o tränat en del och festat lite, men mycket mer är det inte. Imorn ska vi kanske ner till staden lite, ska försöka ta lite kort då.

Hemlängtan har börjat. Fast de säger ju att man ska ha nedgångar vid den här tiden o det har jag. Australien är verkligen inte som Sverige =) Kanske längtar jag mer att skolan är över så att vi kan börja backpacka. Sen längtar jag hem så att vi får flytta in i vår nya lägenhet. Ska bli härligt att bo i en lägenhet som har allt o fler än ett rum....haha..nejdå det är helt ok här också.

Dags för sista inlämningen

Nu sitter jag och ska börja med min sista inlämning. Ute i det sista igen, förstår inte varför det jämt blir så.

Helgen blev helt ok. Det blev ingen utgång för oss, vi blev helt enkelt inte på humör på förfesten. Ibland blir det ju så, så vi o Karro gick till Domino's innan vi gick hem =) det bästa med att inte gå ut var att vi kunde åka till stranden tidigt på söndagen. Tyvärr blev det bara ett par timmar för vädret var inte det bästa. Har sån otur när vi ska till stranden, jämt blir det mulet när vi är. Dagarna när vi inte åker dit är det såklart molnfritt....

Idag ska jag som sagt sitta med inlämning innan det är dags för föreläsning o seminare med den inkompetenta läraren. Ska få tillbaka en assignment då....ska bli intressant.

Ny design

Som ni kanske har märkt har designen ändrats lite. Det är Mange som är snäll och hjälper mig =) Den är inte riktigt klar än för att det är fortfarande saker jag vill ha ändrat. Är ju lite av en perfektionist.

Lördagen har än så länge bjudit på footy. Det var derby mellan västkustlagen, tyvärr så förlorade Eagles mot The Dockers. Vi såg inte matchen live utan det blev hemma hos Karro ist.

Nu håller vi på att laga mat. Det blir kött med stekt vitlökspotatis o bearnaisesås. Inte på långa väger så god mat som mamma o pappa åt igår. De är ju tillbaka i husvagnen så de skulle grilla revben. Pappas grillade revben är det godste som finns! är inte alls avundsjuk =( men när jag kommer hem kommer jag o i husvagnen tills jag får det :-D

Efter maten ska vi gå vidare till Judith på förfest o sen blir det utgång till staden. Förhoppningsvis kommer jag ta lite mer kort än förra gången =)


RSS 2.0