Skolan har börjat

Då är två skoldagar avklarade. Helt ok kurser måste jag säga förutom en. Trodde att jag hade registrerat mig till en A-kurs i national ekonomi men det visade sig var Micro B. Inte så kul med tanke på att jag hade problem med att klara A kursen.

I varje kurs är det en föreläsning o ett seminarie i veckan. På varje seminarie måste man vara aktiv o diskutera eftersom de betygsätter det. Det är även nåt slag av rapport som ska in i varje kurs o i stort sätt alla ska vara inne veckan efter Spring Break. Så, jag kommer verkligen ha att göra den här terminen mycket mer än vad jag är van vid. Som tur är är tentan bara på 40-50% av betyget så om man har bra på de andra delarna så borde man klara tentan rätt enkelt. Men det blir att läsa 1-2 kapitel om dagen tror jag.

Idag var vi en sväng på IKEA igen. Karro behövde kökssaker o vi behövde lingonsylt =) men det blev lite andra saker också som handdukar pajform, tallrikar, glas o en kudde. Blir förvånad varje gång man kommer dit hur dyrt det är jämfört med sverige. Handdukarna vi köpte var vita, usel kvalitet o på rea, då kostade de även så mkt de skulle ha kostat till ordinarie pris i Sverige. Hoppas att det inte blev för komplicerat men "dyrt" var det ändå =)

Sen var vi ju tvungna att köpa lingonsylt, förstår inte hur vi kunde glömma det förra gången vi var där. Som jag berättade för mamma o pappa fick vi äta raggmunk o fläsk med en tranbär / jordgubbs /  blåbärssylt inte det godaste till.

Nu ska jag titta lite på tv innan det är dags att sova.

Inspark och en sväng till stranden

Märkte att jag visst har varit lite dålig på att uppdatera men det har hänt lite de senaste dagarna. Det började med lite party i tisdags men det blev rätt lugnt var hemma igen vid tolv. Norrmännen var rätt galna men det var trevligt ändå =)

    
Bilder från Trigg beach. Det var riktigt kul att bada där med höga vågor =)

I onsdags var det Guild Day (Studentkårens dag) på skolan så jag, Karro o Judith gick dit. Det var ok, mycket gratis saker o så, men man kunde även kolla in deras kurser o föreningar. Efter att ha kollat omkring ett tag kom jag fram till att deras kurser inte var så billiga. Salsakurs kostade 80 dollar för 5 gånger, det är ju lite väl mkt. Funderar iofs att gå deras surfkurs, kostade 200 AUD för fem gånger men man kan ju boka hos nån annan också. Tror att det tom kan bli lite billigare då.

På onsdag kvällen var det dags för party igen. Hade tänkt att gå upp till tavern o sen vidare till baren, men det var tydligen jättelång kö till tavern så vi sket i det o gick bara till baren. Vi började festa vid halv sex då Karro, Judith o Steph kom till oss. Efter ett par glas gick vi vidare till en annan fest. Riktigt roligt folk där också. Vid 21 gick vi till baren o FY FAN vilket skit ställe det var!!!! Först o främst var det karaoke hela kvällen, o folket kunde inte sjunga. Det var iofs kul när vi spelade ett parti med biljard + att ölen var billig men det var det enda som var positivt. Annars var det väldigt mycket dräggigt folk o allmänt tråkigt så vi gick därifrån redan kl 22-22.30 =) Får det nästan att låta som om vi är världens torrbollar här, men vi gick o delade på en pizza o sen gick hem.  Får hoppas att klubbarna är bättre i stan.


    
Lite bilder från i onsdags

I torsdags tog vi det bara lugnt. Skulle vara möte här i the village kl 16.30 så det enda vi gjorde var att städa. På informationsmötet tog de bara upp info som vi redan hade fått....lite onödigt. Kändes igen som om man blev behandlad som en småunge. Efter mötet blev det bara lite mys framför tv iaf för mig. Mange satt o gjorde en uppgift till en av hans kurser.

Igår blev det fest igen, Scott vår kanadensiske granne fyllde år o även denna dag hade vi planerat att gå till tavern eftersom det skulle vara o-week party. Karro o jag stack till köpcentret under dagen, köpte en jättefin klänning =) Tavern öppnade kl 18 så då sa alla man var tvungen att vara där. Varken Karro eller jag var speciellt duktiga på att kolla klockan så runt 17.15 rullade vi in på parkeringen =) inte lite sena. Det blev inte tavern igår heller men vi hade det jättekul med Luke, Olivia, Scott o Erica ändå =) spelade lite Pictionary o nåt annat spel innan vi "gick hem" vid tolv. Erica skulle jobba idag så vi ville inte störa för länge. Istället satt vi utanför vår lägenhet o drack lite till =)

Idag åkte vi till stranden med Karro, det var lite molnigt men det gjorde inget. Var riktigt skönt ist o ligga där utan att känna sig stekt =) Vad som händer ikväll vet jag inte om nåt ens händer, ingen alkohol iaf. Det får räcka för ett tag iaf tills nästa onsdag =)

På måndag börjar skolan på riktigt ska bli kul o se om jag har lyckats välja bra kurser eller inte =)


Party, skola, strand

I lördags kväll kom som sagt Scott o Erica hit, det var riktigt trevligt. Luke o Olivia hann att komma tillbaka från utomhus bion också o satt med oss ett par timmar. Inte förrän vid tre gick vi o la oss =)

Igår började skolans inspark på riktigt, men den är fortfarande inte som i Sverige med faddrar o sånt. Det började med ett Official Wellcome från skolledningen, där vi även blev välsingnade av en Aborigin och det var lite aboriginsk dans. Dansen kunde ha varit bra men det är bara det att en av den kunde dansa. De andra såg mest ut som om de hoppade omkring lite o inte riktigt visste vad de skulle göra. Det var iaf kul att höra de spela diggeridoo eller vad det nu heter.

När välkomnandet var över var det dags för oss utbytesstudenter att få vår information det tog väl 1,5-2 timmar. Inte så värst intressant, fick reda på rätt mkt jag redan visste. Men jag träffade på o började prata med lite nytt folk iaf. När den var klar blev vi skickade till Tavern för vi skulle bli bjudna på lunch. Lunchen bestod av friterat (pommes, lökringar, calamari, fisk) ja allt som stod på bordet var friterat förutom såserna man kunde dippa det i. Jag kom dit lite senare då jag stod o pratade med några utbytesstudenter så när vi kom in hade amerikanarna redan börjat supa till. Jag är inte den som säger nej till fest men att börja dricka 12.30 är lite tidigt även för mig.

Det var det enda som var planerat sen fick vi gå hem. Är ju så van vid från Sverige att det finns faddrar som tar hand om en, visar en runt o hittar på lite roliga saker, men inget sånt. Vi fick klara oss själva socialisera själva. Hitta fester själva. Lärde känna två trevliga tjejer iaf, Judith (Österrike) o Stephanie (USA) så vi bestämde att vi skulle till stranden idag så gårkvällen blev lugn.

När vi gick till bilen idag träffade vi på Jim, en kille som jobbar o bor "granne" med oss, o sa att han o hans kompisar också skulle till stranden så vi hängde på i vår bil. De skulle till en annan strand vi inte hade varit på än, där det är mer surfare o mindre badare. När vi kommer fram o hälsar på hans kompisar visar det sig att två av dem är från Norge =) de skulle tydligen läsa program här riktigt kul att prata lite med dem. Ska över dit ikväll också o dricka lite öl =) hittade även Karro, en tjej som går i min klass hemma i Sverige, när jag kom hem. Jim berättade att han hade checkat in henne så jag fick reda på rumsnumret o knackade på. Hade ingen aning om att hon skulle bo på samma område som oss så det är kul. Även hon ska följa med ikväll =)

Imorn ska det bli riktigt party iaf, ska börja med att gå till Tavern (baren på skolan) o sen vidare till baren precis utanför campus, där det tydligen är karaoke =) ska börja bli lite bättre på att ta festbilder också.

Alla hjärtans dag

Igår tog jag o Mange en sväng till staden. Hans mamma o syster har fyllt år så han skulle börja leta presenter. Vi gick till de vanliga souvenir butikerna o jag hittade massor som jag vill ta med mig hem :o) Men det får bli att shoppa lite senare. Får hoppas på att mamma o pappa har lite plats över i sina resväskor så kanske jag kan stoppa ner lite i dem =)

Idag fick jag frukost på sängen av Magnus, väldigt gulligt så här på alla hjärtans dag =) Jag hade hittat ett köpcentrum här i närheten när jag letade boende till mamma o pappa så dit åkte vi efter frukost o efter att ha varit där kommer det nog dröja innan jag åker ner till stan igen. Där fanns det affärer så det blev över. I stort sett alla affärer som finns i stan + lite till + att det är innomhus med AC =) det finns inget som slår AC i det här landet.

Nu ikväll hade vi tänkt att gå på koreansk restaurang men dumma som vi var har vi inte bokat bord. Så när jag ringde dit var de förstås fullbokade. Får se vad det blir ist, hemlagat eller thai vi får se. Scott o Erica, våra kanadensiska grannar kommer hit senare o kanske Olivia o Luke så då lär det bli lite party.

Ha en underbar Alla hjärtans dag!!


Ibland ska man ha tur

Idag har det varit en rätt lugn dag. Vi är fortfarande lite brända från igår samt att det är sjukt hög luftfuktighet idag så man kan knappt gå nånstans utan att bli genomsvett. Vi började med att gå till skolan, Mange skulle skriva ut några ny ansökningar. Efter det gick vi till skolans shop där jag köpte ett par mysbyxor samt ett par shorts. De har helt ok priser där och det står inte Curtin University på allt heller =) hade tänkt att ta kort på dem men batteriet i kameran tog slut.

I eftermiddags tog vi en biltur igen. Skulle köpa solskydd till bilen samt leta efter en kabel så att vi kan koppla in vår mp3 i stereon. Orkar inte räkna hur många affärer vi har letat efter en sån kabel i men idag hittade vi en =)

Efter det skulle vi till Liquor Land o handla lite vin o öl och ibland har man tur. Vi hittade extra pris på bra vin =) Rawson's röda kostar 75 kr  i Sverige o det vita 71kr, här betalade vi 6.29 AUD st för dem, vilket blir ca 34 kr per flaska!!! Så man kan visst hitta billiga viner här =) Jag passade på att köpa 3 vita o 3 röda, det borde räcka till insparken =)



Nu ska vi laga lite spagetti med köttfärssås o äta en god fruktsallad till efterrätt =)



Take care

Shark attack!!

Idag åkte vi til stranden igen. Riktigt härligt och den här gången låg vi p gräs ist för i sanden + det var knappt nån vind. Det skulle ju bli 40 grader idag så då vill man inte vara nånannanstans än på stranden.

När vi väl var där så fick vi vara med om den ultimata Australien upplevelsen....HAJ!!

När vi låg o solade började vi undra varför haj helikoptern inte åkte vidare o knappt nån var i vattnet utan stod o stirrade på helikoptern. Sen förstod vi.....hajsirenen började....de få som var i vattnet skyndade sig ur.



När sirenen slutade trodde vi att det var säkert att gå i igen men icke. Det var bara en varningssignal sen skulle det komma en till kortare när det var säkert att gå i  igen. Det tog nog nästan en halvtimma innan hajen försvann. Det finns ettt rev precis vid stranden som den tydligen cirkulerade runt. Rykterna om hur stor den var varierade från 2m till 6m =)

Man var ju inte lite varm när man hade fått vänta på att få bada i halvtimma. När sirenen ljöd att det var säkert att bada tror jag 80% av alla som var där hoppade i =)

Sen blev det hemfärd framåt två, det går inte att ligga för länge det är för varmt + att vi började bli lite röda. Mina axlar gjorde redan ont från igår då jag hade glömt att smörja mig innan Kings Park. Manges rygg är kräftröd efter stranden. Han glömde att smörja in den efter vi hade badat. Vi var båda helt slutkörda när vi kom hem + att det fortfarande är 30-35 grader i vår lägenhet så det blev hämtmat. Vi provade sushi stället som ligger i shoppingcentret 8-9 bitar var 50 kr per person..helt ok pris om jag får säga det själv.

Nu blir det att softa i soffan.


Roadtrip o Kings Park

Idag var det första gången vi skulle åka en bit själva med bilen....om man inte räknar till o från Mr Magoo. Vi skulle försöka ta oss in till norra delarna av stan för Mange skulle till Ms Mauds huvudkontor o lämna in en jobbansökan. Duktiga som vi var tittade vi i kartboken hur vi skulle åka + hade den med oss. Det var lättare sagt än gjort, det såg bättre ut på pappret än vad det blev i verkligheten. Vi hade inte riktigt räknat med att man inte fick svänga höger (som vänstersväng hemma =) ) på vissa gator. Men det blev nog inte en allför stor omväg eller jo det var det nog så hittade vi rätt gata. Nu kommer nästa problem, Mange hade glömt vilket gatnummer Ms Mauds låg på o lappen låg hemma. Kartan, vilken francis på hostelet hade markerat vart det skulle ligga stämde inte heller. Så, efter en kvarts virr varr i kvarteren på Fitzgerald st så gav vi upp o började åka mot Kings Park. När vi hade vänt o körde tillbaka på Fitzgerald st så såg jag Ms Mauds. Vi hade letat på runt 50 när det låg på 130 inte undra på att vi inte hittade det =) så vi åkte tillbaka efter Kings Park så Mange fick göra sin ansökan.

Till Kings Park hittade vi utan problem o det var riktigt fint där också. Fick även se en del av parken där en brand hade härjat tidigare i sommar. Som n kanske har läst så härjar det en del bränder här nere. Det är en riktig nationell katastrof. Än så länge har nästan 180 personer dött o över 5000 personer har blivit äv med sina hem. Det är i sort sett det enda som en av kanalerna visar. Jag trodde ju först att det bara var på ett område o en brand. Men det är runt 25-30 bränder på olika områden i delstaten Victoria. Så det är fortfarande 400 mil härifrån men det känns ändå nära ibland eftersom de försöker samla in pengar överallt till offren. Imorn har de även varnat för bränder nära Perth eftersom det ska bli runt 40 grader imorn. Men vi har tänkt att åka till stranden så då är vi ju nära vatten iaf =)

Nog om tråkigheter. Här kommer lite bilder från Kings Park med underar utsikt över staden.

              

        

         

    

Blev visst lite bilder. Ska ta fler på stranden imorn. Får se om det blir Cottlesloe eller nån annan strand imorn.

Take care


Dagens

Idag har det inte hänt så mkt. Vi sov ut länge sen så tvättade vi första gången här. Det blir lite dyrt i längden att tvätta. Det kostar 2,20 AUD för varje maskin så det blir ung 12 kr per maskin. Så om man får verkligen packa fullt med kläder i maskinen. Sen kostar det 1,20 dollar för att torktumla i 20 min o då blir det inte torrt utan man får lägga i en dollar till så det blir 35 min. Jag tror att tvätt notan gick på nästan 50 kr....för dyrt tycker jag.

Men jag har kört lite ikväll iaf =) det blev bara runt campus men det gick helt ok. Blir lite nervös när jag åker på småväger för att jag inte ver riktigt vilken sida jag ska ligga på =) men bara jag får köra lite längre så tror jag att det blir bättre.

Imorn börjar prep-week, första introduktions veckan enbart för internationella studenter. Så det kan bli kul, bara en föreläsning dock, mellan 930-11. Men förhoppningsvis är det lite vid sidan av som inte skolan håller...utan andra organisationer. Det är några schemalagda saker som är helt konstiga under veckan. Som "lära känna varandra sem" för att man inte ska känna sig isolerad =) och massor med annat konstigt. Lära känna folk är ju alltid kul men det var sättet de skrev det på som om man skulle vara socialt missanpassad. Aja det kanske blir bra i slutändan ändå =)

Fick äntligen upp en bild på bilen...hoppas att det syns lite hur den ser ut. Lång är den iaf, massor med utrymme när man sitter i baksätet. Till och med att du pappa skulle få plats utan problem =)



Nu ska jag fortsätta titta på Do you think you can dance, Australia.

Bilder från stranden

Nu har jag äntligen fått se stranden o lite av Fremantle. Vi kom iväg rätt sent, några av oss var lite bakis =) hade lite party hos grannarna igår kväll. Riktigt trevligt.

Se om bildtexterna blir lite bättre i det här inlägget :o)

                 
 Cottlesloe                    Visst är det vackert =)


          
Fremantle

Nu vill inte inte internet att jag ska lägga upp några fler bilder. Får försöka imorn igen.

Vi har skaffat bil!

Vi hittade en bil igår men det blev inte den jag skrev om i förra inlägget. Den var fruktansvärt ful o skrotig samt hade en rosa registreringsskylt som det stod Pigzee på, vilket betyder "hon som samlar på grisar". Inte så kul att köra omkring en bil som det står det på.

Istället åkte vi till Mr Magoo, en bilhandlare som har fått bra kritik från svenskar på nätet. De var verkligen jättetrevliga. Vi fick massor med hjälp. Tydligen var hon i receptionen gift med en svensk + att hon är dotter till ägaren det kan ha bidragit till att de är så trevliga mot svenskar =) För att komma till saken så blev det en Holden Commodore -93 tydligen med en V6 motor vad det nu innnebär. Den har en liten bula med annars är den fin fin. Vi ska tillbaka på måndag så att Mr Magoos mekaniker ska kolla igenom den, vätskor ect. Det var tydligen en liten läcka också som de skulle reparera. Så, så snälla är dem. bilder kommer senare när vi har tvättat o dammsugit den =)

Nu ska vi äntligen till stranden!!! Vi åker med våra australienska grannar men den här gången i vår bil =) ska ta massor med bilder.


Uppdatering

Idag skulle vi egentligen ha åkt till stranden men vi kollade efter bil igår o en kille ska komma förbi snart o visa den. Det ät en Toyota corrolla -88 o mörk brun =) säkert fruktansvärt ful men bara den rullar bra så är jag nöjd. Håller tummarna att han hör av sig.

Så vad har vi gjort de senaste dagarna. Vi har varit på stan o shoppat lite, Köpte ett par illabong flip flops, ett par bad shorts och ett par svarta jesus sandaler.
Perth Business districtPerth city
Ett par bilder från Business district i Perth. Vi har fortfarande inte varit nere vid swan river o tittat. Men det har varit så j-la varmt senaste tiden så man har inte velat gå mer än vad man behöver. Men har sett från bussen att de har byggt ett likadant parisehjul som de har i London. Lokalbefolkningen verkar inte vara direkt överförtjusta att de kopierar London.

Vi har även varit på Perth Zoo. När vi gick in på deras hemsida märkte vi att bussen vi tar in till stan går precis förbi. Snacka om att vi bara har tittat åt ett håll när v åkt förbi =) Blev även väckte den morgonen av en stock med papegojor som åt och kastade kottar utanför oss. Så några exotiska djur har vi allt här.
Papegojor =)
Både svarta o vita papegojor =)

              
Inte varje dag man träffar          En känguru                      Inte mkt liv i koalan =)      Fin vegetation på Zoot
på en elefant på promenad

                           
Närkontakt =)                         Najs =)                                    Jag med känguru               Mange med känguru
De låg verkligen
precis på andra sidan 
glaset

Bil-killen har ringt så vi ska ut snart o titta o förhoppningsvis bli med bil.


Lite bilder

Är lite nervös innan vi ska borda första planet till LondonOm man tittar riktigt nära ser man en barfota Aborigin dricka ur en flaska i en papperspåse. Svårt att inte få fördomar =)Köpta för 15 kr =)Mange sprang efter och fotade

Då har vi landat i Perth

Nu har vi äntligen fått internet!!!

Vi landade i Perth kl 0155 lokal tid precis enligt tidsschemat men det var inte ett av flygen som avgick planerat. Flygresorna gick alldeles utmärkt, jag var olidligt nervös innan vi lyfte från Arlanda men efter det gick det bra, men lite jobbigt var det under tubulensen och flyggroparna. Tycker inte om när kaptenen sätter igång bältesskyltarna och man måste sätta sig ner för att det är så mkt hoppande, då kommer tankarna att vi kommer att störta snart =) men som tur är så gjorde vi inte det =)

Vi hade bokat ett hostel innan vi kom ner och det var väl inte jättefräscht men helt ok. Det bästa var att det låg centralt. Redan första dagen kom vi upp vid 9 och gick ut på stan och handlade schampoo, tvål och mat. Efter en 28 timmars resa känner man sig inte så ren. Vi hade tur med vädret de första dagarna, det var varmt men molnigt. Så då gick det helt ok att gå på stan o fixa saker. Vi skaffade även kontantkort till mobilen så att vi kunde ringa fastighetsmäklarna vi hade kontakt med innan vi åkte. När vi hade ringt dem började paniken komma inom mig. Det var inte säkert att vi skulle ens få komma och titta på någon av lägenheterna. Som tur var kom jag på att universitetet kunde hjälpa till så jag ringde Debra på International Office och hon sa till oss att komma till kl 9 dagen efter.

Dagen efter när vi skulle ta oss till campus var ju ett projekt i sig. Först skulle vi hitta rätt buss, sen rätt busstation. De har tydligen två stora busstationer i stan, men efter inte alltför stora problem hittade vi rätt och kom med en buss tio minuter efter vi hade räknat med. När vi klev av bussen så tog det max 5 min innan vi var framme vid International Office även om vi gick över nästa hela Campus. Det var lite mindre än vad jag trodde.

På Housing var de hur hjälpsamma som helst. Vi hade turen att det fanns Studios lediga på Campus (precis en sån som vi hade tackat nej till) men vi tittade även på andra lägenheter för att se hur utbudet utanför campus såg ut. Vi var nära på att ta en tvåa lite närmare stan men efter mycket velande tog vi studion på campus. Det blev billigare i längden och det är lättare att få hjälp här.

Det vi inte fick reda på när vi skrev på papprena var hur sträng Norm är (han som är ansvarig för byn). Det är väldigt mkt som inte är tillåtet och de ska kolla varannan vecka att man sköter städningen. Det märks verkligen att det är massor med 18-19 åringar som bor här. Men om vi vill köpa bil skulle vi vända oss till han så skulle han hjälpa oss så nåt är han bra på iaf =)

Natten fredag till lördag spenderade vi också på hostelet, vi hade ju ändå betalat =) samt vi orkade inte fixa allt vi behöve till studion på kvällen. Så det blev en sista kväll på stan. På grund av jetlagen var vi tvungna att power nappa lite men dumma som vi var ställde inte någon klocka. Vi kom ut på stan kl 21 ung då hade alla restauranger förvandlats till barer eller så var det bara japanska restauranger och eftersom vi hade ätit sushi kvällen innan var japanskt uteslutet. Så till slut efter att ha vandrat runt i staden ett bra tag slutade vi på Burger King, eller Hungry Jacks som det heter här.

Igår kom vi hit strax innan kl 10 då gick vi direkt till shoppingcentrat över gatan o handlade det vi som mest behövde, som kuddar, tallrikar bestik o städmaterial. Det var inte jätterent här i lägenheten så vi ville gärna göra en storstädning innan vi packade upp. När vi var klara och satt o åt vår kycklingsallad så kom våra nya grannar och undrade om vi ville följa med dem till IKEA. Så det blev en tripp dit o lite inhandlande av vinglas ect och så klart knäckebröd o lite godis, När vi kom tillbaka och skulle handla frukost och middag hade så klart mataffären stängt, men vi hann i alla falla handlat lite vin och öl. Så det blev att äta ute igår igen fast den här gången med våra grannar på ett japanskt ställe. Det var riktigt gott och billigt,

Idag har vi solat för första gången och blivit lite röda, det har varit olidligt varmt. Det är det iofs varje dag men idag var det soligt och knappt nån vind. Så det har säkert varit närmare 35 grader. Men jag ska inte klaga, hellre soligt än kallt. Stranden får det nog bli på tisdag vet inte riktigt vad vi ska göra imorn förutom att köpa mat. Rätt skönt att inte behöva planera vad och när vi ska göra saker. Men en bil köper vi nog snart, Perth är en sån platt och vidsträckt stad så det kommer att lösa mycket om vi skaffar bil, Får se vem av oss som ger sig på först att köra på fel sida =)

Nu ska vi iväg och köpa kvällsmat efter det ska jag upp bilderna som vi har tagit än så länge.
Bye bye

RSS 2.0