Om Australien 2

Australienarna är verkligen ett trevligt folk och de är oftast mycket hälpsamma. Med tanke på att de just nu är världens fetaste folk så går det även mycket reklam på tv om bantningsprogram och vad som händer med hälsan om man är överviktig.

De har även reklam om hudcancer med tanke på att över Perth finns det största ozonhålet i världen. De är oftst väldigt bra på att smörja in sig, bättre än mig i alla fall, o de har med sig tält till stranden så att de kan få lite skugga. Men det är faktiskt ine så jättemånga Australienare på stranden. De två jag känner är knappt aldrig där....konstigt.

Australienare ÄLSKAR sin kyckling. Det känns som om de har kyckling smak på allt. Det konstigaste var nog o se kycklingsmak på chips o när de äter pommes har de på kycklingsalt o vinäger =) sjukt konstigt!

Nu har jag även fått en förklaring till varför det är så många asiater här. Antalet universitets platser de har i sina länder är samma antal vi har i Sverige. Så konkurransen är lite högre för att komma in i deras länder. I stället så åker de som har råd utomlands, till exempelvis Australien som ligger nära =)

De flesta australienare som pluggar läser även dubble major, vilket betyder att de tar en dubbel magisterexamen. Anledningen är tydligen att runt 20-30% av alla australienare går på universitetet så för att kunna vara konkurenskraftig på arbetsmarknaden måste man i stort  sett ha en dubbelexamen.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Dags för en uppdatering snart ;)

2009-04-05 @ 10:06:00
URL: http://johsofie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0